Idag.

Dagen började med att jag vaknade upp brevid den jag älskar mest efter en stormig natt. Tyvärr inte den sortens stormiga natt man kanske önskat.. utan snarare hosta, snörvel och andningssvårigheter. Lyckades i alla fall skrapa ihop en fin morgon innan vi drog åt olika håll. Jag åkte hem till Kina-plugg och muffinsbak, har efter idag börjat förstå vad vissa menar med plyggmys. Regnet öste ner, ljusen var tända, bästa spellistan på lågvolym och historiesidorna framme. Kärlek till det! 
 
Nu har jag precis inskaffat en ny kappa som förhoppningsvis ska sitta bra! Väntar även på att mamma ska komma hem så ska vi äta tomatsoppa, hur gott som helst, soppa är bästa höst-maten.
 
Bakade äppelmuffins, blåbärsmuffins och morotsmuffins.
 

Höst.

Om det är någon årstid som jag tycker om lite extra mycket så är det hösten. Jag älskar regn, att få tända ljus när det mörknar, värma händerna på en kopp te och lyssna på musik som känns väldigt höstig.
 
Eftersom jag nu lagom till september tyckte att jag uppfyllt mina nyårslöften tillräckligt för att kunna leva med dem som en livstil, så tänkte jag att en ny höstlöftes-lista kunde vara bra.
 
Så i höst ska jag börja ta tag i mitt målande igen. Har inte målat ordentligt på nästan två år och jag saknar känslan av att få leka med färgerna precis som man vill och skapa något.
 
 
 
Ska även drick alldeles för mycket te;
 
 
 
Lyssna på alldeles för mycket musik;
 
 
 
och läsa alldeles för många böcker.
 
 
Ska även klä mig precis som jag vill och inte bry mig om vilka åsikter andra kanske har om mitt utseende
 
 
 
Plus lite till, men det kan man ta en annan gång.
 

17.02

Lagade godaste och enklaste broccolisoppan för att lindra halsen lite. En av de bästa vegetariska maträtterna jag vet! Fin och titta på är ju ett plus.
 
 
 
Recept för 1 portion:
 
120 g broccoli
100 g potatis
40 g gullök
2 dl buljong (vatten + buljontärning)
50g (1/2 dl) matlagningsgrädde
salt
peppar
 
Koka allt utom grädden i ca 10 minuter. Mixa hur så slät du vill ha den med en stavmixer. Häll i grädden och salta, peppra. Låt koka ihop nån minut, servera
 

Sjuk.

Det här blir mitt första inlägg på den här bloggen, tredje gången gillt. Det är tänkt att jag först och främst ska använda bloggen till att lägga upp bilder på mat jag lagar. Har fotat det mest jag lagat de senaste månaderna visste inte riktigt vad jag skulle göra med bilderna, så blev jag sjuk i förra veckan och tänkte att en blogg är väl en bra och fin plats att samla allt på. Sagt och gjort och här är den.
 
 

Copyright tankerformycket.blogg.se
Bloggdesignen är skapad av Tasnim
Prenumerera via RSS